Page 47 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 47
Chilli con carne
s nachos
Chilli con carne
Suroviny: TIP!
hovězí mleté maso, cibule, 1 červená feferonka, plechovka rajča- Mozzarella ve
tového protlaku, 400 ml vývaru, 250 g sterilované kukuřice, slaném nálevu
400 g sterilovaných červených fazolí, 200 g strouhaného sýru če-
dar, lžička červené mleté papriky, balíček nachos, olej, máslo, sůl
a pepř
Postup:
Mleté maso opečte na oleji a přidejte nasekanou cibulku a feferon- Mexické
ku. Krátce orestujte a přidejte rajský protlak, vývar a vše povařte. empanadas
Ochuťte solí, pepřem, paprikou a vmíchejte kukuřici a papriku.
Směs přeložte do máslem vytřené zapékací formy a v troubě vyhřáté
na 180 °C zapékejte chilli con carne asi 10 minut. Poté směs vytáh-
něte, zapíchejte do ní nachos, posypte strouhaným sýrem a dejte
zapéct zhruba na dalších 10 minut.
Mexické empanadas
Suroviny:
2x listové těsto, 1x vejce na pomazání taštiček, 2 oloupané bram-
bory, 4 lžíce olivového oleje, 1 nakrájená cibule, 150 g mozzarelly,
1/2 lžičky chilli papriček, 1/2 lžičky fenyklu, 1/2 lžičky mleté pa-
priky, 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl a pepř dle chuti
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 °C. A mezitím si připravíme nádivku.
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, poté přihodíme na kostičky na-
krájené brambory, osolíme a opepříme dle své chuti. Po vychladnutí
přidáme mozzarellu, přimícháme koření a chilli papričky. Z listového
těsta vyválíme velkou placku a z ní vykrájíme formičkou 16 koleček
o průměru cca 10 cm. Na půlku kolečka dejte nádivku a druhou půl-
ku potřete vyšlehaným bílkem. Přehněte a důkladně spojte vidlič-
kou. Hotové taštičky rozložte na pekáč a všechny potřete rozšleha-
ným žloutkem. Pečte dozlatova, přibližně 30 minut.
47