Page 45 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 45

Vepřové
                                                                                           carnitas




































                                                               Vepřové carnitas

                                                               Suroviny:
                                                               červená cibule, 1 limetka, lžíce jablečného octa, 600 g vepřové krko-
                                                               vice, grilovací koření, šťáva a kůra z 1 pomeranče, balení kukuřičných
                                                               tortill, 10 ks ředkviček, 1 hlávka ledového salátu, 150 g balkánského
                                                               sýru, avokádo, pokrájený koriandr

                                     Kuřecí                    Postup:
                                                               Červenou cibuli nakrájíme a vložíme do misky, zalijeme limetkovou
                                     tacos                     šťávou a jablečným octem. Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso dáme
                                                               do pekáče, posypeme směsí koření, zakápneme pomerančovou šťávou
                                                               a přidáme pomerančovou kůru. Zakryjeme alobalem a pečeme 2-3 hodi-
                                                               ny. Mezitím si připravíme zeleninu – nakrájíme salát i ředkvičky najem-
                                                               no a rozdrobíme sýr. Vyndáme maso z trouby a pomocí dvou vidliček
                                                               ho natrháme. V troubě krátce ohřejeme kukuřičné tacos. Po vyndání
                                                               je naplníme masem, salátem, ředkvičkami, nakládanou červenou cibul-
                                                               kou, rozdrobeným sýrem a pokrájeným koriandrem a avokádem.

                                                               Kuřecí tacos
                                                               Suroviny:
                                                               3 kuřecí prsa, 3 lžíce olivového oleje, šťáva z limetky, ½ lžičky chilli
                                                               koření, ½ lžičky římského kmínu, ½ lžičky zauzené papriky,
                                                               3 stroužky česneku, kukuřičné tacos placky, 250 g cherry rajčátek,
                                                               1 salát, 200 ml zakysané smetany, svazek koriandru, sůl a pepř
                                                               Postup:
                                                               Ve větší misce smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, koření a pro-
                                                               lisovaný česnek. Osolte a opepřete. Kuřecí prsa očistěte, podélně rozpulte
                                                               a každý kousek namočte do marinády. Rozpalte pánev a kuře opečte
                                                               z obou stran dozlatova. Než se kuře opeče, nakrájejte salát a rajčata. Nase-
                                                               kejte koriandr a smíchejte ho se zakysanou smetanou. Na suché pánvi
                                                               opečte placky tacos a naskládejte je na talíř. Opečené kuře nakrájejte
                                                               na nudličky a doneste ho i se zeleninou a koriandrovým dipem na stůl.
                                                               Každý si placku naplní masem, zeleninou a zakápne dipem podle chuti.
                                                                                                                45
   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50