Page 44 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 44
Hovězí
fajitas
Hovězí fajitas TIP! Pšeničné
tortilly
Suroviny:
1 kg nízkého roštěnce, 1 zelená paprika,
1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 velká cibule,
8 tortill, olivový olej, mexické koření
Postup:
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Nakrájejte cibuli a papriky
na stroužky, okořeňte a orestujte na pánvi. Stačí 5 minut. Zeleninu Quesadilla
dejte do mísy. Nakrájejte steak na nudličky, okořeňte a restuj- s kuřecím masem
te na pánvi. Na závěr přidejte zeleninu a povařte, aby se zelenina
prohřála. Ohřejte tortilly a podávejte.
Sýrová quesadilla
s kuřecím masem
Suroviny:
8 tortill, 4 menší kuřecí řízky, 2 cibule,
1 lžička třtinového cukru, 150 g goudy,
150 g blaťáckého zlata, 1 lžička třtinového
cukru, oblíbená kořenící směs s paprikou, sůl TIP! Originál
z Holandska
Postup:
Maso nakrájíme velmi najemno a cibuli nahrubo. Osolíme a oko-
řeníme. Společně opečeme na oleji v rozpálené pánvi (5-7 minut),
zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme. Sýry
nastrouháme nahrubo, promícháme a rozdělíme je na 4 stejné
hromádky. Pánev přibližně stejné velikosti jako tortillové placky
lehce vytřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu,
posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové
směsi a druhou polovinou sýru. Na povrch pevně přitiskneme
druhou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr
roztaví a spojí tortilly k sobě. U dalších porcí postup opakujeme.
44