Page 44 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 44

Hovězí
                                            fajitas






       Hovězí fajitas             TIP! Pšeničné
                                       tortilly
       Suroviny:
       1 kg nízkého roštěnce, 1 zelená paprika,
       1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 velká cibule,
       8 tortill, olivový olej, mexické koření

       Postup:
       Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Nakrájejte cibuli a papriky
       na stroužky, okořeňte a orestujte na pánvi. Stačí 5 minut. Zeleninu   Quesadilla
       dejte do mísy. Nakrájejte steak na nudličky, okořeňte a restuj-   s kuřecím masem
       te na pánvi. Na závěr přidejte zeleninu a povařte, aby se zelenina
       prohřála. Ohřejte tortilly a podávejte.


       Sýrová quesadilla
       s kuřecím masem

       Suroviny:
       8 tortill, 4 menší kuřecí řízky, 2 cibule,
       1 lžička třtinového cukru, 150 g goudy,
       150 g blaťáckého zlata, 1 lžička třtinového
       cukru, oblíbená kořenící směs s paprikou, sůl  TIP! Originál
                                              z Holandska
       Postup:
       Maso nakrájíme velmi najemno a cibuli nahrubo. Osolíme a oko-
       řeníme. Společně opečeme na oleji v rozpálené pánvi (5-7 minut),
       zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme. Sýry
       nastrouháme nahrubo, promícháme a rozdělíme je na 4 stejné
       hromádky. Pánev přibližně stejné velikosti jako tortillové placky
       lehce vytřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu,
       posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové
       směsi a druhou polovinou sýru. Na povrch pevně přitiskneme
       druhou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr
       roztaví a spojí tortilly k sobě. U dalších porcí postup opakujeme.

       44
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49