Page 46 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 46

Hovězí
                                                                                           nachos













































                                       Hovězí nachos

                                       Suroviny:
                                       200 g hovězího steaku, 300 g balíček chipsů nachos, 200 ml zakysané smetany, 200 g čedaru,
                                       3 větší rajčata, 1 balení jalapeños, 2 větší červené cibule, 1 svazek koriandru, avokádo, limetka
                                       Postup:
                                       Steak opečte na rozpáleném grilu po dobu 2 minut z obou stran. Nechte odležet. Dejte rozehřát
                                       troubu na 200 °C. Do zapékací mísy rozložte chipsy nachos a posypte je najemno nastrouhaným
                                       čedarem. Zapékejte 7 minut. Mezitím vytvořte rajčatovou salsu – nasekejte na velmi jemno rajčata,
                                       cibuli a koriandr. Dochuťte solí a limetovou šťávou a důkladně promíchejte. Nachos posypte rajča-
                                       tovou salsou, pak naskládejte maso nařezané na tenké nudličky, jalapeños a zakysanou smetanu, na
                                       závěr kousky avokáda a můžete podávat.
       46
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51