Page 46 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 46
Hovězí
nachos
Hovězí nachos
Suroviny:
200 g hovězího steaku, 300 g balíček chipsů nachos, 200 ml zakysané smetany, 200 g čedaru,
3 větší rajčata, 1 balení jalapeños, 2 větší červené cibule, 1 svazek koriandru, avokádo, limetka
Postup:
Steak opečte na rozpáleném grilu po dobu 2 minut z obou stran. Nechte odležet. Dejte rozehřát
troubu na 200 °C. Do zapékací mísy rozložte chipsy nachos a posypte je najemno nastrouhaným
čedarem. Zapékejte 7 minut. Mezitím vytvořte rajčatovou salsu – nasekejte na velmi jemno rajčata,
cibuli a koriandr. Dochuťte solí a limetovou šťávou a důkladně promíchejte. Nachos posypte rajča-
tovou salsou, pak naskládejte maso nařezané na tenké nudličky, jalapeños a zakysanou smetanu, na
závěr kousky avokáda a můžete podávat.
46