Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12
130 g hladké mouky Hrozinky namočte nejlépe přes noc do rumu. Máslo
200 g polohrubé mouky utřete s cukrem do pěny, přidejte vejce a kefí�r a vy-
120 g změklého másla šlehejte. Přisypte mouku, prášek do pečiva, špetku
250 ml kefíru soli, přidejte vanilkový extrakt a vypracujte těsto.
2 vejce To nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte
1 balíček prášku do pečiva v troubě předehřáté na 180 °C asi třičtvrtě hodiny.
60 g třtinového cukru Hotovou bábovku nechte vychladnout a připravte
50 g hrozinek polevu. Prosátý cukr vyšlehejte dohladka s citrono-
rum vou šťávou.
lžička vanilkového extraktu Polevu nalijte na bábovku a nechte ztuhnout.
špetka soli
máslo a mouka na vysypání formy
Na polevu:
150 g moučkového cukru
3 lžíce citronové šťávy
Bábovka
se sněhovou polevou
12