Page 7 - Magazín JIP Potraviny
P. 7
šéfkuchař
Michal
Kalhous
tartar z hovězí
svíčkové
jehněčí kotleta
Restaurace Fortna v Chrudimi
zve na adventní menu
Máte v adventu dost vaření, ale i tak si chcete dopřát
něco výborného? Nebo byste si rádi jen udělali hezkou
chvíli s exkluzivním jídlem?
Zastavte se od 27. 11. do 31. 12. 2022 v chrudimské restauraci
Fortna, kde šéfkuchař Michal Kalhous připravil adventní menu,
díky kterému se všechny všední starosti aspoň na chvíli
rozplynou… :-)
dýňovo-mandlové
pyré
Jako předkrm na vás čeká tartar z hovězí svíčkové s jemně
nasekanou šalotkou, solí, pepřem a olivovým olejem. Tartar
doprovodí salátek z restovaných hub s citronovou šťávou
a strouhaným parmezánem doplněný krémovým vajíčkem
připraveným sous-vide se smetanou a máslem.
S dýní nikdy neuděláte chybu. A už vůbec ne v kombina-
ci s mandlemi. Dýňovo-mandlové pyré, připravené z dýně
orestované na másle, zalité smetanou a rozmixované na pyré
s mandlemi praženými zasucha, navíc skvěle sekunduje jeh-
něčí kotletě v hlavní roli. Všechno pak doplňuje mrkvička
pečená v pomerančové omáčce a třtinovém cukru.
7