Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32
Sacher
150 g hladké mouky, 150 g másla, 160 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 6 vajec, 20 g kvalitního kakaa,
150 g hořké čokolády, lžička prášku do pečiva, 200 g meruňkové marmelády, 100 g čokolády na polevu
Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní� lázni a nechte lehce zchladnout. Dvě vejce a čtyři žloutky vyšlehejte a postupně přidávejte
80 g moučkového cukru, vanilkový cukr, rozpuštěnou čokoládu a změklé máslo. Poté přidejte mouku s práškem do pečiva a kakaem
a vše vyšlehejte v hladké těsto. Že čtyř bí�lků vyšlehejte tuhý sní�h a do něj zašlehejte další�ch 80 g moučkového cukru. Sní�h pak vmí�chej-
te do těsta. To nalijte do vymazané a vysypané formy, korpus pečte při 170 °C půl až třičtvrtě hodiny. Po dopečení� nechte korpus
�
vychladnout. Následně ho rozří�zněte napůl a promažte marmeládou. Cokoládu na polevu rozpusťte ve vodní� lázni, celý dort potřete
a nechte ztuhnout.
32