Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32

Sacher


                150 g hladké mouky, 150 g másla, 160 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 6 vajec, 20 g kvalitního kakaa,
                   150 g hořké čokolády, lžička prášku do pečiva, 200 g meruňkové marmelády, 100 g čokolády na polevu

          Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní� lázni a nechte lehce zchladnout. Dvě vejce a čtyři žloutky vyšlehejte a postupně přidávejte
          80 g moučkového cukru, vanilkový cukr, rozpuštěnou čokoládu a změklé máslo. Poté přidejte mouku s práškem do pečiva a kakaem
          a vše vyšlehejte v hladké těsto. Že čtyř bí�lků vyšlehejte tuhý sní�h a do něj zašlehejte další�ch 80 g moučkového cukru. Sní�h pak vmí�chej-
          te do těsta. To nalijte do vymazané a vysypané formy, korpus pečte při 170 °C půl až třičtvrtě hodiny. Po dopečení� nechte korpus
                                                               �
          vychladnout. Následně ho rozří�zněte napůl a promažte marmeládou. Cokoládu na polevu rozpusťte ve vodní� lázni, celý dort potřete
                                                     a nechte ztuhnout.











































































       32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37