Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29
Brambory s vajíčkem na pánvi
450 g malých nových brambor
4 šalotky
100 g anglické slaniny
3 vejce
2 lžíce másla
čerstvá petrželka
sůl a pepř
Brambory nakrájejte na malé kousky. Na pánvi osmah-
něte slaninu a dejte ji stranou. Na pánvi pak rozehřejte
máslo, přidejte brambory a restujte zhruba 10 minut.
Poté přidejte nakrájenou šalotku a pomalu restujte,
dokud šalotka nezkaramelizuje a brambory nezhněd-
nou a nebudou křupavé. Brambory pak osolte, opepřete,
přidejte slaninu a na směs opatrně rozklepněte vejce.
Pánev přiklopte poklicí� a nechte dusit, dokud bí�lky nez-
tuhnou. Po dokončení� posypte čerstvou petrželkou.
Vídeňský řízek
4 plátky telecí kýty
2 vejce
100 g hladké mouky
100 g strouhanky
sůl
máslo na smažení
Plátky masa paličkou rozklepejte
na výšku 4–5 mm a osolte z obou
stran. V hlubokém talí�ři rozšlehej-
te vidličkou vají�čka. Maso obaluj-
te nejprve v mouce, poté ve va-
jí�čku, a nakonec ve strouhance.
�
Rí�zky pomalu smažte na másle
z obou stran dozlatova. Podávat je
můžete napří�klad s bramborovým
salátem.
29