Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29

Brambory s vajíčkem na pánvi

                                                                        450 g malých nových brambor
                                                                        4 šalotky
                                                                        100 g anglické slaniny
                                                                        3 vejce
                                                                        2 lžíce másla
                                                                        čerstvá petrželka
                                                                        sůl a pepř

                                                                        Brambory nakrájejte na malé kousky. Na pánvi osmah-
                                                                        něte slaninu a dejte ji stranou. Na pánvi pak rozehřejte
                                                                        máslo, přidejte brambory a restujte zhruba 10 minut.
                                                                        Poté  přidejte  nakrájenou  šalotku  a  pomalu  restujte,
                                                                        dokud  šalotka  nezkaramelizuje  a  brambory  nezhněd-
                                                                        nou a nebudou křupavé. Brambory pak osolte, opepřete,
                                                                        přidejte slaninu a na směs opatrně rozklepněte vejce.
                                                                        Pánev přiklopte poklicí� a nechte dusit, dokud bí�lky nez-
                                                                        tuhnou. Po dokončení� posypte čerstvou petrželkou.




































                                                                                    Vídeňský řízek


                                                                                    4 plátky telecí kýty
                                                                                    2 vejce
                                                                                    100 g hladké mouky
                                                                                    100 g strouhanky
                                                                                    sůl
                                                                                    máslo na smažení

                                                                                    Plátky masa paličkou rozklepejte
                                                                                    na výšku 4–5 mm a osolte z obou
                                                                                    stran. V hlubokém talí�ři rozšlehej-
                                                                                    te vidličkou vají�čka. Maso obaluj-
                                                                                    te  nejprve  v  mouce,  poté  ve  va-
                                                                                    jí�čku,  a  nakonec  ve  strouhance.
                                                                                     �
                                                                                    Rí�zky  pomalu  smažte  na  másle
                                                                                    z obou stran dozlatova. Podávat je
                                                                                    můžete napří�klad s bramborovým
                                                                                    salátem.


                                                                                                                29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34