Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34
Speck
Kompletní řada Ibis Salami je vyrobena z toho
nejlepšího masa, bylinek a koření.
Zakoupíte na našich vybraných prodejnách.
Prosciutto Crudo di Bosco se vyrábí z vybraných zadních nohou
evropských prasat. Maso se masíruje, nakládá a nechá odležet; poté
se suší a koření, a to méně měsíců než parmská šunka. Prosciutto
di Bosco je díky rozměrům šunky trochu slanější než parma. Chuť
je sladká.
Salame Felino PGI
Salám Felino je nejvíce ceněný salám vyrobený v Itálii. Ibis ho vyrábí podle starodávných
tradic s prvotřídním čistým vepřovým masem, typicky konzervovaným se solí, pepřem
Prosciutto a několika dalšími aromaty, dále středně obilnou směsí, která je balená do přírodních
Crudo měkkých střívek. Ručně se váže provázkem, poté se koření do sklepů.
di Bosco
Spianata
Romana
Tato specialita je
výsledkem pečlivého
výběru masa a je vyrobena
podle typické receptury
z regionu Lazio. Maso se mele na extra
jemné zrno a poté se smíchá s lardony. Jakmile je
směs naplněna do střívek, je lisována, aby získala
svůj zvláštní plochý tvar. Jeho chuť
je plná a příjemná.
Culatello di Zibello PDO
Culatello di Zibello PDO je nejoceňovanějším a nejexkluzivněj-
ším produktem italského uzenářství. Oblast a její charakteristické
klima jsou zásadním faktorem pro zrání. Centrální svalovina vep-
řové nohy je zpracována výhradně ručně, nasolena a opepřena.
Maso je zabaleno do přírodního střívka, šito, ručně svázáno a vytvrzeno
v tradičních sklepech po dobu minimálně 14 měsíců. To dává Culatello
di Zibello intenzivní vůni sušené šunky a hladkou a jemnou chuť.
34
34