Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35
Coppa di Parma
Ibis Coppa je výsledkem pečlivého výbě-
ru italského vepřového coppa a řemesl-
ného zpracování podle prastarých tradic Bresaola
z Parmy. Speciální konzervační směs
a zrání v přírodních sklepech mu dodá- Cuor d’Alpe
vají intenzivní aroma natvrzování a jem-
nou a jemnou chuť.
Speck
Speck je specialita Alto Adige
vyrobená z vybraných vepřových
zadních kýt a krájená podle tradičních
metod. Maso je posypané solí a kořením, Pro výrobu této Bresaoly se
většinou vavřínem, rozmarýnem a jalov- používá tradiční receptura Valtellina,
cem, což dodává produktům zvláštní počínaje výběrem prémiových kusů hovězího
chuť. Poté se udí a okoření. Kombinace masa. Kusy jsou ochuceny, baleny do střívka a poté přirozeně
koření určuje typickou výraznou sušeny standardním standardním procesem. Mají intenzivní červenou
a uzenou chuť. barvu s jemným mramorováním, vyváženou vůní a jemnou
a svěží chutí.
Salame Ventricina
Tradice regionu Abruzzo dává
vzniknout tomuto velmi chutnému
kořeněnému salámu, rustikálnímu
a ručně vyráběnému. Vyznačuje se
typicky intenzivní, ale dobře vy-
váženou chutí. Hrubozrnné mletí.
Salame Milano
Salám Milano se vyrábí podle tradiční milánské recep-
tury v klasickém tvaru širokého plátku, který vyžaduje
delší koření. Vyrábí se z výběrových vepřových plecí,
jemně mletých a zpracovaných s přesnou dávkou
vůní a koření.
Salame Napoli
Napoli Salami je hrubozrnný salám typický pro staro-
dávnou tradici z oblasti Kampánie. Receptura Ibisu
dodává produktu příjemně pikantní a intenzivní chuť;
speciální vázání provázkem je důkazem skutečného ven-
kovského stylu Salame Napoli.
35
35