Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31

Císařské trhance

                                                                             (Kaiserschmarrn)
                                                                             s brusinkovou
                                                                             marmeládou

                                                                             250 g mouky
                                                                             500 ml mléka
                                                                             60 g cukru krystal
                                                                             8 vajec
                                                                             lžíce vanilkového cukru
                                                                             lžíce rumu
                                                                             2 lžíce másla
                                                                             kůra z půlky citronu
                                                                             50 g rozinek předem namočených v rumu
                                                                             moučkový cukr
                                                                             brusinková marmeláda


                                                                             Žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko
                                                                              �
                                                                             a mouku vyšlehejte. Ž bí�lků vyšlehejte tuhý sní�h,
                                                                             který pak postupně vmí�chejte do těsta.
                                                                             Na pánvi rozehřejte máslo a nalijte na ni těsto,
                                                                             přisypte  rozinky  a  nechte  smažit  zhruba  dvě
                                                                             minuty.  Poté  placku  otočte  a  smažte  z  druhé
                                                                             strany. Nakonec placku vidličkami roztrhejte, po-
                                                                             sypte moučkovým cukrem a podávejte ještě teplé
                                                                             s marmeládou.











































                                                   Jablečný štrúdl

                      250 g hladké mouky, 10 ml oleje, 100 ml teplé vody, špetka soli, lžička jablečného octa, lžíce másla,
                                             6 jablek, hrst nasekaných ořechů, 1 vejce

        Prosátou mouku, vodu, olej, jablečný ocet, sůl a máslo zpracujte v hladké těsto. To nechte odpočinout. Poté z těsta vyválejte tenkou placku,
        na kterou rozprostřete nakrájená nebo nastrouhaná oloupaná jablka a ořechy. Těsto zarolujte, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě
                                               vyhřáté na 190 °C zhruba půl hodiny.
                                                                                                                31
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36