Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26

Vepřová panenka se švábskými špeclemi

               500 g vepřové panenky, lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, lžička sušeného česneku, lžička sušené papriky,
                        ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře, 3 lžíce vinného octa, 1 a ½ lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu
                               Špecle: 500 g polohrubé mouky, 3 vejce, perlivá voda, špetka soli, sádlo

       Smí�chejte vinný ocet, sójovou omáčku a med. V další� misce smí�chejte sušený česnek, sušenou papriku, sůl a pepř a touto směsí� koření�
       potřete panenku. V zapékací� mí�se nebo pánvi rozehřejte olej a panenku rychle restujte ze všech stran dozlatova. Když je panenka téměř
       orestovaná, přidejte jemně nasekaný česnek. Nakonec přilijte omáčku z medu, vinného octa a sójové omáčky a zapékací� misku či pánev
       přendejte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte 12–15 minut. Po dopečení� maso vyndejte, přikryjte a nechte pět minut odpočí�vat. Ž mouky,
       vajec, vody a soli vytvořte těsto, které přes sí�to protlačte do vroucí� vody, vařte zhruba dvě minuty. Uvařené špecle orestujte na sádle a do-
                                 chuťte dle potřeby solí� nebo sušenými či čerstvými bylinkami dle chuti.
       26
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31