Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25
Salát s pečenou zeleninou,
tempehem, ořechy a kimchi
¼ dýně, ¼ brokolice, ½ žluté papriky, 2 mrkve,
10 růžičkových kapust, 100 g uzeného tempehu,
hrst rozmarýnu, 2 pl oleje
hrst polníčku, hrst baby špenátu, ½ sklenice kim-
chi s jablkem, hrst pekanových ořechů, klíčky
brokolice (libovolné)
Všechnu zeleninu očistí�me, nakrájí�me na kostky
a vloží�me do misky. Přidáme uzený tempeh, roz-
marýn a olej. Promí�cháme, dáme na plech s pečicí�m
salát papí�rem a pečeme 30 minut na 180 °C. Na talí�ř dáme
s kimchi polní�ček, špenát, přidáme kimchi, pečenou zeleninu,
ořechy a klí�čky. Můžeme přidat i hummus nebo
avokádo.
Poke Bowl s kimchi a tofu
70 g rýže Basmati, 50 g salátové okurky, 30 g edamame,
30 g nepálivého Kimchi Beavia, 30 g mrkve, 30 g uvařené
/fermentované červené řepy, 30 ml omáčky tamari nebo
Luggi (Beavia), 10 g drcených kešu ořechů, 10 g konop-
ných semínek, 50 g tofu, 15 ml javorového sirupu
Tofu si nakrájí�me na kostičky, které dáme do zavařovací�
sklenice. Přilijeme 10 ml tamari/luggi a javorový sirup.
Necháme spolu marinovat alespoň 2 hodiny (ideálně přes
noc). Poté marinované tofu ogrilujeme v troubě, cca 25 mi-
nut na 200 °C. Rýži dáme do hrnce, zalijeme ji dvojnásob-
ným množství�m vody a vaří�me, dokud rýže neabsorbu-
je všechnu vodu. Uvařenou rýži přemí�stí�me do misky, Poke Bowl
přidáme čerstvou okurku, edamame, kimchi, mrkev, čer-
venou řepu a opečené tofu. Na závěr vše zalijeme tamari s kimchi
/luggi, posypeme konopnými semí�nky a drcenými ořechy.
Máme hotovo!
Kimchi rámen
vývar, 2 pl oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku,
2 cm zázvoru, 1,5 l zeleninového vývaru,
10 ks sušených shitake hub, řasa kombu,
150 g udon nudlí
k servírování: 100 g pálivého kimchi, 100 g edamame
fazolí, 200 g uzeného tofu, šťáva z ½ limetky, sezam,
koriandr/petržel
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, česnek
a zázvor. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme shi-
take houby a řasu kombu, vaří�me 20 minut. Poté při-
dáme nudle a uvaří�me do měkka. Na talí�ř serví�rujeme
nudle, kimchi, opečené tofu, uvařené edamame fazole,
Kimchi kombu řasu a shitake houby. Zalijeme zeleninovým vý-
rámen varem, zakápneme limetkovou šťávou, posypeme seza-
mem a přidáme koriandr nebo petržel.
25