Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

Dýňové cupcakes


                                                                     180 g dýňového pyré, 200 g hladké mouky,
                                                                     120 g změklého másla, 200 g cukru, 2 vejce,
                                                                     lžíce vanilkového extraktu, ½ balíčku prášku do pečiva,
                                                                     lžička jedlé sody, lžička mleté skořice, lžička mletého záz-
                                                                     voru, špetka soli
                                                                     Krém: 120 g krémového sýru, 30 g změklého másla,
                                                                     160 g moučkového cukru, ½ lžíce vanilkového extraktu

                                                                     Troubu předehřejte na 180 °C. V mí�se smí�chejte prosátou
                                                                     mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření� a špetku soli.
                                                                     V jiné mí�se vyšlehejte cukr a máslo do pěny. Přidejte vají�čka
                                           dýňové                    a vanilkový extrakt a opět vyšlehejte. Stří�davě pak přidávej-
                                           cupcakes                  te  dýňové  pyré  a  moučnou  směs,  dokud  nevznikne  těsto.
                                                                     Tí�m naplňte cupcakové koší�čky a dejte péct do předehřáté
                                                                     trouby zhruba na 20 minut.
                                                                     Mezití�m  připravte  krém.  V  misce  vyšlehejte  krémový  sýr,
                                                                     do něj přidejte máslo a opět rozšlehejte. Nakonec přidejte
                                                                     vanilkový extrakt a cukr a šlehejte, dokud nebude krém na-
                                                                     dýchaný. Krém nanášejte na upečené a vychladlé cupcakes.




                                                                     Halloweenské
                                                                     cukrové sušenky

                                                                     300 g hladké mouky
                                                                     150 g zakysané smetany
                                                                     200 g změklého másla
                                                                     kapka oranžového potravinářského barviva
                                                                     1 vejce
                                                                     100 g krystalového cukru

                                                                     Mouku,  zakysanou  smetanu,  máslo  a  kapku  oranžového
                                          halloweenské               barviva dejte do mí�sy a vypracujte těsto. To zabalte do po-
                                                                     travinové fólie a dejte do lednice odpočinout. Troubu přede-
                                          sušenky                    hřejte na 180 °C. Z těsta vyválejte silnější� placku a vykrajujte
                                                                     halloweenské tvary. Sušenky potřete rozšlehaným vají�čkem
                                                                     a  z  jedné  strany  je  obalte  v  krystalovém  cukru.  Sušenky
                                                                     pečte zhruba 10 minut.



                                                                     Sýrovodýňový koláč

                                                                     200 g hladké mouky, 1 vejce, 60 ml oleje, 60 ml vody,
                                                                     špetka soli, fazole na zatížení
                                                                     Náplň: 1/3 dýně Hokkaidó, 150 ml smetany ke šlehání,
                                                                     100 g nastrouhaného tvrdého sýru, 3 vejce, olivový olej,
                                                                     sůl a pepř

                                                                     Do prosáté mouky přidejte vejce, sůl, vodu a olej a vypracuj-
                                                                     te těsto. To pak zabalte do fólie a nechte odpočinout. Trou-
                                                                     bu předehřejte na 190 °C. Připravte si formu na koláč a vy-
                                                                     ložte ji pečicí�m papí�rem. Těsto rozválejte a vložte do formy
                                                                     tak, aby sahalo až po okraje. Dno koláče posypte fazolemi
                                                                     a dejte do rozehřáté trouby přibližně na 10–15 minut. Dýni
             sýrovodýňový                                            nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte olej, vložte
                                                                     na ni dýni a zhruba pět minut ji opékejte. Vají�čka a smetanu
             koláč                                                   prošlehejte, přidejte nastrouhaný sýr, osolte a opepřete. Kor-
                                                                     pus vyndejte z trouby a vyložte na něj kousky dýně, které
                                                                     přelijte připravenou smetanovou směsí�. Koláč pečte další�ch
                                                                     zhruba 40 minut při 180 °C.

                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28