Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22

Mramorovaný čokodýňový chlebík

                                           180 g dýňového pyré  Troubu předehřejte na 180 °C. V mí�se promí�chejte cukr,
                                                  150 g cukru   vají�čka,  máslo,  mléko  a  vanilkový  extrakt.  V  další�  mí�se
                                       120 g rozpuštěného másla  smí�chejte prosátou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva
                                                       2 vejce  a  sůl.  Moučnou  směs  pak  vmí�chávejte  do  vaječné  směsi
                                                  50 ml mléka   a vytvořte hladké těsto. Polovinu z něj pak přendejte do
                                            130 g hladké mouky  jiné  mí�sy  a  vmí�chejte  do  něj  kakao.  Do  druhé  poloviny
                                      lžička vanilkového extraktu  těsta vmí�chejte dýňové pyré. Formu na chlebí�k vymažte
                                         lžička prášku do pečiva  a  vysypte  a  postupně  stří�davě  vlévejte  obě  těsta,  abyste
                                             ½ lžičky jedlé sody  vytvořili mramorovanou strukturu. Pečte v troubě zhruba
                                                   špetka soli  50 minut, dokud se nepřestane těsto lepit na špejli.
                                           60 g kvalitního kakaa  Po dopečení� nechte chlebí�k vychladnout.































                                                                               čokodýňový
                                                                               chlebík





































       22
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27