Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22
Mramorovaný čokodýňový chlebík
180 g dýňového pyré Troubu předehřejte na 180 °C. V mí�se promí�chejte cukr,
150 g cukru vají�čka, máslo, mléko a vanilkový extrakt. V další� mí�se
120 g rozpuštěného másla smí�chejte prosátou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva
2 vejce a sůl. Moučnou směs pak vmí�chávejte do vaječné směsi
50 ml mléka a vytvořte hladké těsto. Polovinu z něj pak přendejte do
130 g hladké mouky jiné mí�sy a vmí�chejte do něj kakao. Do druhé poloviny
lžička vanilkového extraktu těsta vmí�chejte dýňové pyré. Formu na chlebí�k vymažte
lžička prášku do pečiva a vysypte a postupně stří�davě vlévejte obě těsta, abyste
½ lžičky jedlé sody vytvořili mramorovanou strukturu. Pečte v troubě zhruba
špetka soli 50 minut, dokud se nepřestane těsto lepit na špejli.
60 g kvalitního kakaa Po dopečení� nechte chlebí�k vychladnout.
čokodýňový
chlebík
22