Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
V oblacích nad náplavkou se opět
vznášeli hosté Dinner in the sky
Skvělé jídlo, dobrá společnost a k tomu nezapomenutelný zážitek.
Na dvě stovky milovníků kvalitní gastronomie se letos rozhodly rozloučit
s létem stylově na již tradičním Dinner in the sky. Ten se už podruhé konal na
pražské náplavce, která opět nabídla romantický výhled.
Ve výšce 50 metrů nad Vltavou měli hosté možnost ochutnat degustační
menu sestavené šéfkuchařem michelinské restaurace The Eatery Pavlem
Býčkem a servírované Daliborem Navrátilem a jeho týmem z našeho gastro-
studia JIP. A na čem si hosté Dinneru pochutnali? Kromě tataráku z čer-
vené řepy a nakládané žluté řepy to byla koprovka s opečenými grenaille
a trhaným uzeným pstruhem, dále kachní prso s dýní, nádivkou a kaštany.
Pomyslnou třešničkou pak byla panna cotta z podmáslí, hruškové ragú s kara-
melizovanými hruškami a karamelovou drobenkou.
Kromě plošiny s degustačním menu se mohli návštěvníci akce také svézt na
rautové lodi Agnes de Bohemia nebo se projít po náplavce plné degustačních
zastavení – pod stany vytvářejícími příjemný stín byly k ochutnání produkty
našich dodavatelů a partnerů.
Za skvělý den děkujeme všem, kteří ho s námi strávili, a budeme se těšit na
náplavce nejpozději opět zase za rok.
17