Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12
houbové
arancini
Houbové arancini
500 g kulatozrnné rýže, 1 l vody, špetka šafránu, 250 g čerstvých hub, ½ cibule, 2 stroužky česneku, 2 žloutky
+ 2 vejce na obalení, 150 g strouhaného parmezánu, 200 g kvalitní mozzarelly, strouhanka, olivový olej, olej na smažení
(např. slunečnicový), máslo, sůl
Rýži propláchněte, dejte vařit do osolené vody se špetkou šafránu a nechte vodu úplně vyvařit. Rýži odložte stranou. Cibuli
a česnek nakrájejte najemno, houby na menší� kousky. V hrnci rozehřejte olivový olej a nechte na něm nakrájenou cibuli zesklovatět.
Poté přidejte česnek, nechte jej rozvonět, a nakonec přisypte nakrájené houby. Ty nechte orestovat dozlatova. K houbám přidej-
te připravenou rýži, kus másla, žloutky, parmezán a vše dobře promí�chejte. Rýžovou směs pak nechte vychladnout. Mozzarellu
nakrájejte na kostky. Do dlaně dejte zchladlou rýžovou směs, kterou naplňte několika kostkami mozzarelly a zabalte do koule.
Každou kouli pak obalte v rozšlehaném vají�čku a následně ve strouhance. Arancini smažte ponořené v rozpáleném oleji dozlatova
ze všech stran a podávejte teplé.
12