Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11

Krémová polévka z lišek

                                                                           350 g čerstvých lišek
                                                                           5 brambor
                                                                           1 cibule
                                                                           400 ml zeleninového vývaru
                                                                           300 ml smetany na vaření
                                                                           2 lžíce másla
                                                                           sůl a pepř


                                                                           Brambory  oloupejte  a  nakrájejte  na  menší�  kousky,
                                                                           cibuli nasekejte najemno. Lišky očistěte a nakrájejte.
                    polévka                                                V hrnci rozehřejte máslo, vsypte cibuli a nechte zesk-
                    z lišek                                                lovatět. Poté přidejte brambory a lišky, lehce orestuj-
                                                                           te a přilijte vývar. Vařte na mí�rném plamenu, dokud
                                                                           nebudou  brambory  měkké.  Vše  pak  rozmixujte
                                                                           ponorným mixérem, přilijte smetanu a ještě krátce
                                                                           povařte. Polévku dochuťte solí� a pepřem.





                                                                           Burger s houbami

                                                                           2 hamburgerové bulky
                                                                           2 portobello žampiony nebo 6 menších žampionů
                                                                           1 rajče
                                                                           sýr feta
                                                                           hořčice
                                                                           listový salát
                                                                           2 lžíce olivového oleje
                                                                           1 stroužek česneku
                                                 burger                    sůl a pepř
                                                 s houbami
                                                                           Olivový  olej,  prolisovaný  stroužek  česneku,  sůl
                                                                           a  pepř  smí�chejte  a  směsí�  potřete  houby.  Na  grilu
                                                                           nebo pánvi pak houby opečte, asi tři minuty z každé
                                                                           strany. Rozří�znuté hamburgerové bulky řeznou stra-
                                                                           nou dolů také krátce opečte. Na bulky naneste hoř-
                                                                           čici, listový salát, na plátky nakrájené rajče a opečené
                                                                           houby,  na  které  rozdrobte  sýr.  Přiklopte  vrchní�m
                                                                           dí�lem bulky.





                                                                           Těstoviny se žampiony

                                                                           balíček špaget
                                                                           250 g žampionů
                                                                           2 stroužky česneku
                                                                           200 ml smetany
                                                                           50 g strouhaného parmezánu (+ na ozdobení)
                                                                           olivový olej

                                                                           Spagety uvařte v osolené vroucí� vodě podle návodu,
                                                                           �
                                                                                              �
                                                                           sceďte a dejte stranou. Cesnek nakrájejte na plátky,
                                                                           houby na menší� kousky. V hrnci rozpalte olej, přidej-
                                                                           te česnek a krátce orestujte, poté přisypte nakrájené
                      těstoviny                                            žampiony. Ochuťte solí� a pepřem a restujte zhruba
                      se žampiony                                          deset minut. Poté přilijte smetanu a nechte ji pro-
                                                                           hřát. Do hrnce přidejte uvařené těstoviny, přisypte
                                                                           sýr a vše promí�chejte. Podávejte posypané strouha-
                                                                           ným parmezánem.


                                                                                                                11
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16