Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11
Krémová polévka z lišek
350 g čerstvých lišek
5 brambor
1 cibule
400 ml zeleninového vývaru
300 ml smetany na vaření
2 lžíce másla
sůl a pepř
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší� kousky,
cibuli nasekejte najemno. Lišky očistěte a nakrájejte.
polévka V hrnci rozehřejte máslo, vsypte cibuli a nechte zesk-
z lišek lovatět. Poté přidejte brambory a lišky, lehce orestuj-
te a přilijte vývar. Vařte na mí�rném plamenu, dokud
nebudou brambory měkké. Vše pak rozmixujte
ponorným mixérem, přilijte smetanu a ještě krátce
povařte. Polévku dochuťte solí� a pepřem.
Burger s houbami
2 hamburgerové bulky
2 portobello žampiony nebo 6 menších žampionů
1 rajče
sýr feta
hořčice
listový salát
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
burger sůl a pepř
s houbami
Olivový olej, prolisovaný stroužek česneku, sůl
a pepř smí�chejte a směsí� potřete houby. Na grilu
nebo pánvi pak houby opečte, asi tři minuty z každé
strany. Rozří�znuté hamburgerové bulky řeznou stra-
nou dolů také krátce opečte. Na bulky naneste hoř-
čici, listový salát, na plátky nakrájené rajče a opečené
houby, na které rozdrobte sýr. Přiklopte vrchní�m
dí�lem bulky.
Těstoviny se žampiony
balíček špaget
250 g žampionů
2 stroužky česneku
200 ml smetany
50 g strouhaného parmezánu (+ na ozdobení)
olivový olej
Spagety uvařte v osolené vroucí� vodě podle návodu,
�
�
sceďte a dejte stranou. Cesnek nakrájejte na plátky,
houby na menší� kousky. V hrnci rozpalte olej, přidej-
te česnek a krátce orestujte, poté přisypte nakrájené
těstoviny žampiony. Ochuťte solí� a pepřem a restujte zhruba
se žampiony deset minut. Poté přilijte smetanu a nechte ji pro-
hřát. Do hrnce přidejte uvařené těstoviny, přisypte
sýr a vše promí�chejte. Podávejte posypané strouha-
ným parmezánem.
11