Page 21 - Magazín JIP Potraviny
P. 21
dýňová
buchta
Dýňová vláčná buchta
600 g dýně Hokkaidó Dýňová semí�nka krátce nasucho opražte na pánvi. Dýni Hokkaidó
250 g polohrubé mouky očistěte a nastrouhejte najemno. Do dýně přisypte prosátou
150 ml mléka mouku s práškem do pečiva, přidejte mléko, olej, cukr, skořici
100 ml oleje a vidličkou rozšlehané vají�čko. Vše promí�chejte a vytvořte vláčné
100 g moučkového cukru těsto, do kterého vmí�chejte část opražených dýňových semí�nek.
1 vejce Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy nebo na plech vy-
balíček prášku do pečiva ložený pečicí�m papí�rem. Vršek posypte zbytkem semí�nek.
lžička skořice Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba ¾ hodiny, dokud se
dýňová semínka nepřestane těsto lepit na špejli.
21