Page 21 - Magazín JIP Potraviny
P. 21

dýňová
                            buchta























































                                                                                Dýňová vláčná buchta

                                          600 g dýně Hokkaidó  Dýňová semí�nka krátce nasucho opražte na pánvi. Dýni Hokkaidó
                                       250 g polohrubé mouky  očistěte  a  nastrouhejte  najemno.  Do  dýně  přisypte  prosátou
                                               150 ml mléka   mouku s práškem do pečiva,  přidejte mléko, olej, cukr, skořici
                                                 100 ml oleje  a vidličkou rozšlehané vají�čko. Vše promí�chejte a vytvořte vláčné
                                      100 g moučkového cukru  těsto, do kterého vmí�chejte část opražených dýňových semí�nek.
                                                     1 vejce  Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy nebo na plech vy-
                                       balíček prášku do pečiva  ložený pečicí�m papí�rem. Vršek posypte zbytkem semí�nek.
                                                lžička skořice  Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba ¾ hodiny, dokud se
                                             dýňová semínka   nepřestane těsto lepit na špejli.


                                                                                                                21
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26