Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
KOLÁČKY
pekanové
270 g hladké mouky, 250 g změklého másla,
170 g krémového sýru
Náplň: 4 vejce, 170 g třtinového cukru,
180 ml javorového sirupu, 180 g rozpuštěného másla,
340 g pekanových ořechů
Smetanový sýr a změklé máslo vyšlehejte dohladka, pak
do směsi postupně zašlehejte mouku. Vzniklé těsto za-
balte do potravinové fólie a dejte do lednice odpočinout.
Těsto pak vyválejte, vykrojte kolečka a vložte do forem
na tartaletky, korpusy pak dejte ještě na 20 minut do led-
nice. Pekanové ořechy nasekejte na drobnější� kousky, pár
si jich nechte na ozdobu. Vejce, cukr, javorový sirup, más-
lo a nasekané ořechy promí�chejte. Troubu předehřejte
na 190 °C. Ořechovou směsí� naplňte korpusy a dejte péct
zhruba na půl hodiny. Po dopečení� ozdobte polovinami
pekanových ořechů.
23
MAGAZÍN 5/2021