Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19
Nepečené TIP!
Alnatura
datlovomandlové kostky BIO Kakao
obj. 42751568
250 g vypeckovaných datlí
180 g mandlového krému
50 g mandlové mouky
3 lžíce kakaa
špetka soli
100 g celých vlašských ořechů
Datle namočte alespoň na půl hodiny do teplé vody,
aby změkly. Poté je vložte do mixéru a rozmixujte
do hladké, lepivé hmoty. Do ní� přidejte mandlovou
mouku, mandlový krém, kakao a špetku soli. Ještě
jednou vše promixujte, aby se suroviny spojily.
Hmotu nechte chví�li odpočinout v lednici. Poté z ní�
tvarujte kostičky, které vložte do papí�rového koší�čku
a ozdobte vlašskými ořechy.
Ořechové tartaletky
350 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
200 g másla
2 žloutky
1 vanilkový cukr
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli TIP! Božkov originál obj. 31016152
Na náplň:
150 g mletých ořechů dle chuti
150 g másla
70 g cukru
rum na ochucení
vlašské ořechy na ozdobu
Prosátou mouku smí�chejte s cukrem, máslem, špet-
kou soli, práškem do pečiva a žloutky. Vypracujte
hladké těsto a dejte do ledničky odležet. Formy na
tartaletky vymažte máslem a natlačte do nich těsto.
Koší�čky pečte v předehřáté troubě na 190 °C do-
zlatova, zhruba 15 minut. Upečené tartaletky ne-
chte vychladnout. Máslo rozpusťte v hrnci, přisypte
mleté ořechy, cukr a přilijte trochu rumu. Na mí�rném
ohni promí�chejte, stáhněte z plotny a nechte v led-
nici vychladnout. Krémem naplňte koší�čky a ozdobte
celým vlašským ořechem.
TIP!
Alnatura Kokos BIO
Kokosovomandlové obj. 44019668
kuličky
150 g strouhaného kokosu
150 g mletých mandlí
2 lžíce medu
3 lžíce másla
2 lžičky kakaa
kokos na obalení
Strouhaný kokos, mleté mandle, med,
kakao a změklé máslo smí�chejte do hlad-
ké hmoty, která by měla být mí�rně lepivá.
Z ní� vytvořte kuličky, které obalte v koko-
su a dejte do lednice ztuhnout.
19
MAGAZÍN 5/2021