Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20
Ořechoví
ŠNECI
balíček listového těsta
200 g najemno nasekaných lískových ořechů
150 g cukru
3 lžíce medu
150 ml mléka
vejce na potření TIP!
cukr na posypání Collitali
Akátový med
z Toskánska
Listové těsto rozválejte do obdélní�ku. V hrnci ne-
obj. 42616239
chte zkaramelizovat cukr, přidejte lí�skové ořechy,
med a mléko a chví�li na mí�rném ohni povařte.
Na rozválené těsto naneste náplň, zarolujte jej
z obou stran do půlky a spojte. Vzniklou roládu TIP!
nakrájejte na plátky a každý potřete rozšlehaným Gut&Günstig
�
vejcem a posypejte je cukrem. Sneky vyskládejte
Lísková jádra mletá
na plech vyložený pečicí�m papí�rem a pečte v pře-
obj. 44027907
dehřáté troubě na 180 °C, dokud nezezlátnou.
20 MAGAZÍN 5/2021