Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18
Medová
ROLÁDA
s ořechy
balíček listového těsta
200 g nadrobno nasekaných
vlašských ořechů
30 g třtinového cukru
2 lžíce medu
2 lžíce rozpuštěného másla
lžička mleté skořice obj. 44090380
špetka soli
vajíčko na potření
Listové těsto rozválejte na pomoučněném
vále a rozdělte na obdélníky velké asi 30×20 cm.
V misce smíchejte ořechy, cukr, med, skořici, máslo a špetku soli. Hmotu
rozetřete po listovém těstu a dobře zarolujte. Roládu můžete péct vcelku,
nebo ji nakrájet na silnější plátky a péct jako „šneky“. Roládu nebo plát- obj. 40116122
ky dejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete vršky rozšlehaným
vajíčkem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12–15 minut.
TIP!
Edeka Jádra vlašských ořechů
Alnatura BIO Třtinový cukr
18 MAGAZÍN 5/2021