Page 39 - Magazín JIP Potraviny
P. 39
Švestkové chutney
400 g švestek, 1 červená cibule, stroužek česneku, 3 lžíce vinného octa, 80 g třtinového cukru,
1 celá skořice, 6 hřebíčků, 2 bobkové listy, olej, sůl
Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte. Cibuli nasekejte najemno a v hrnci na rozpáleném oleji
nechtě zesklovatět. Po chvilce přisypte nadrobno nakrájený česnek. Přidejte švestky, vinný ocet,
skořici, hřebíčky, bobkové listy, cukr, osolte a na mírném plamenu za občasného míchání vařte
asi 20–30 minut, dokud se švestky nerozvaří. Po dovaření vyndejte koření. Hmotu můžete roz-
mixovat nebo nechat s většími kousky švestek. Směs nalijte do čistých, vysterilizovaných sklenic.
Ty dobře uzavřete a zavařte v horké vodě nebo v troubě.
Švestkové
chutney
39
MAGAZÍN 4/2021