Page 39 - Magazín JIP Potraviny
P. 39

Švestkové chutney

                                           400 g švestek, 1 červená cibule, stroužek česneku, 3 lžíce vinného octa, 80 g třtinového cukru,
                                           1 celá skořice, 6 hřebíčků, 2 bobkové listy, olej, sůl

                                           Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte. Cibuli nasekejte najemno a v hrnci na rozpáleném oleji
                                           nechtě zesklovatět. Po chvilce přisypte nadrobno nakrájený česnek. Přidejte švestky, vinný ocet,
                                           skořici, hřebíčky, bobkové listy, cukr, osolte a na mírném plamenu za občasného míchání vařte
                                           asi 20–30 minut, dokud se švestky nerozvaří. Po dovaření vyndejte koření. Hmotu můžete roz-
                                           mixovat nebo nechat s většími kousky švestek. Směs nalijte do čistých, vysterilizovaných sklenic.
                                           Ty dobře uzavřete a zavařte v horké vodě nebo v troubě.






















































                                                                                     Švestkové
                                                                                     chutney



















                                                                                                                39
                                                                                                 MAGAZÍN 4/2021
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44