Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35

Topinky s medovou dýní a sýrem

                    4 plátky chleba, ½ máslové dýně nebo Hokkaidó,
                    150 g sýru s modrou plísní (niva, gorgonzola…),
                    4 lžíce medu, olivový olej, sůl
                    Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a rozkrájejte na malé kousky. Ty
                    pokapejte olivovým olejem, osolte a pečte, dokud dýně nezměkne.
                    V toustovači připravte topinky a upečenou dýni na ně rozložte.
                    Navrch teplé dýně rozdrobte sýr a vše přelijte lžící medu. Ozdobte
                    nasekaným čerstvým tymiánem.
















































                               Topinky s medovou
                               dýní a sýrem























                                                                                                                35
                                                                                                 MAGAZÍN 4/2021
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40