Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30
Houbová
frittata
Suroviny:
Postup:
Houbová frittata
6 velkých vajec, ½ červené cibule, 1 červená paprika, 150 g hub dle chuti, 2 lžíce másla, olivový olej, sůl, pepř
Cibuli nakrájejte najemno, papriku na nudličky a houby na plátky. Na pánvi rozhřejte olivový olej, vložte na ni cibuli a nechte
zesklovatět. Přidejte papriku a houby a dalších pět až sedm minut restujte. Zapékací misku vymažte máslem a orestovanou
směs do ní vložte. V další misce rozšlehejte vajíčka, osolte, opepřete a zalijte jimi suroviny připravené v zapékací misce. Vše
jen lehce promíchejte a dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C zhruba na třičtvrtě hodiny nebo dokud nezačnou okraje
zlátnout. Firittatu podávejte teplou, posypanou čerstvými bylinkami.
30 MAGAZÍN 4/2021