Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

Houbová
                                                                                    frittata












                 Suroviny:

                 Postup:






































                Houbová frittata


                6 velkých vajec, ½ červené cibule, 1 červená paprika, 150 g hub dle chuti, 2 lžíce másla, olivový olej, sůl, pepř
                Cibuli nakrájejte najemno, papriku na nudličky a houby na plátky. Na pánvi rozhřejte olivový olej, vložte na ni cibuli a nechte
                zesklovatět. Přidejte papriku a houby a dalších pět až sedm minut restujte. Zapékací misku vymažte máslem a orestovanou
                směs do ní vložte. V další misce rozšlehejte vajíčka, osolte, opepřete a zalijte jimi suroviny připravené v zapékací misce. Vše
                jen lehce promíchejte a dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C zhruba na třičtvrtě hodiny nebo dokud nezačnou okraje
                zlátnout. Firittatu podávejte teplou, posypanou čerstvými bylinkami.


       30     MAGAZÍN 4/2021
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35