Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31

Fettuccine s houbami
        a slaninou

        těstoviny fettuccine, 200 g čerstvých nebo sušených
        hub, 150 g slaniny, 150 g parmezánu, 2 stroužky
        česneku, 150 ml 31% smetany, sůl, pepř

        Fettuccine připravte dle návodu, sceďte a dejte stra-
        nou. Slaninu nakrájejte na menší kousky a orestujte
        na pánvi téměř dokřupava. Ke slanině pak přidejte
        plátky hub a jemně nasekaný česnek a restujte, dokud
        houby nezměknou a česnek se nerozvoní. Do pánve
        přidejte smetanu a parmezán a míchejte, dokud se
        sýr nerozpustí. Do omáčky přidejte fettuccine, osolte,                      Fettuccine
        opepřete a vše promíchejte.                                                 s houbami a slaninou








                                                                  Portobello plněné rajčaty

                                                                  4 žampiony Portobello, 400 g cherry rajčat, 1 červená cibule,
                                                                  3 stroužky česneku, čerstvá petrželka, 4 plátky mozzarelly,
                                                                  olivový olej, balzamico, sůl, pepř
                                                                  Portobello očistěte papírovým ubrouskem, odstraňte nožičky a lu-
                                                                  peny uvnitř kloboučků. Prázdné kloboučky dejte na plech vyložený
                                                                  pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, opepřete a osolte
        Portobello                                                a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C na deset minut. Mezitím nase-
        plněné rajčaty                                            kejte najemno cibuli a česnek, cherry rajčata nakrájejte na malé
                                                                  kousky, vše smíchejte, přidejte olivový olej, balzamico, sůl, pepř
                                                                  a promíchejte. Houby vyndejte z trouby, lžící je naplňte rajčatovou
                                                                  směsí, na každou z nich dejte plátek mozzarelly a vložte zpět do
                                                                  trouby. Petrželku nasekejte nadrobno. Po pěti minutách vyndej-
                                                                  te Portobello z trouby, posypte čerstvou petrželkou a vraťte zpět.
                                                                  Můžete zvýšit teplotu, dejte však pozor, abyste nespálili sýr. Po zhru-
                                                                  ba třech minutách plněné houby vyndejte a můžete podávat.






        Bulgurové Portobello


        6 žampionů Portobello, 2 hrnky uvařeného bulguru,
        1 žlutá paprika, 6 cherry rajčátek, 2 jarní cibulky,
        2 stroužky česneku, hrnek nastrouhaného čedaru,
        sladká mletá paprika, sušený rozmarýn, sušený tymián,
        čerstvá bazalka, olivový olej, sůl, pepř

        Bulgur  připravte  dle  návodu. Portobello očistěte, zbavte
        nožiček a lupenů pod hlavičkou a dejte na plech vyložený
        pečicím papírem. Nožičky nakrájejte nadrobno a přidej-
        te k nim najemno nakrájenou papriku, cibulku a rajčata
        a najemno nasekaný česnek. Zeleninu smíchejte s bulgurem,
        dochuťte solí a pepřem. Přidejte koření a vše promíchej-
        te. Houby potřete olivovým olejem a naplňte bulgurovou
        směsí. Vršek posypte sýrem a pečte v troubě vyhřáté na                                      Bulgurové
        200 °C zhruba 20 minut, nebo dokud bulgur nezezlátne                                        Portobello
        a houby nebudou dostatečně propečené.



                                                                                                                31
                                                                                                 MAGAZÍN 4/2021
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36