Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31
Fettuccine s houbami
a slaninou
těstoviny fettuccine, 200 g čerstvých nebo sušených
hub, 150 g slaniny, 150 g parmezánu, 2 stroužky
česneku, 150 ml 31% smetany, sůl, pepř
Fettuccine připravte dle návodu, sceďte a dejte stra-
nou. Slaninu nakrájejte na menší kousky a orestujte
na pánvi téměř dokřupava. Ke slanině pak přidejte
plátky hub a jemně nasekaný česnek a restujte, dokud
houby nezměknou a česnek se nerozvoní. Do pánve
přidejte smetanu a parmezán a míchejte, dokud se
sýr nerozpustí. Do omáčky přidejte fettuccine, osolte, Fettuccine
opepřete a vše promíchejte. s houbami a slaninou
Portobello plněné rajčaty
4 žampiony Portobello, 400 g cherry rajčat, 1 červená cibule,
3 stroužky česneku, čerstvá petrželka, 4 plátky mozzarelly,
olivový olej, balzamico, sůl, pepř
Portobello očistěte papírovým ubrouskem, odstraňte nožičky a lu-
peny uvnitř kloboučků. Prázdné kloboučky dejte na plech vyložený
pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, opepřete a osolte
Portobello a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C na deset minut. Mezitím nase-
plněné rajčaty kejte najemno cibuli a česnek, cherry rajčata nakrájejte na malé
kousky, vše smíchejte, přidejte olivový olej, balzamico, sůl, pepř
a promíchejte. Houby vyndejte z trouby, lžící je naplňte rajčatovou
směsí, na každou z nich dejte plátek mozzarelly a vložte zpět do
trouby. Petrželku nasekejte nadrobno. Po pěti minutách vyndej-
te Portobello z trouby, posypte čerstvou petrželkou a vraťte zpět.
Můžete zvýšit teplotu, dejte však pozor, abyste nespálili sýr. Po zhru-
ba třech minutách plněné houby vyndejte a můžete podávat.
Bulgurové Portobello
6 žampionů Portobello, 2 hrnky uvařeného bulguru,
1 žlutá paprika, 6 cherry rajčátek, 2 jarní cibulky,
2 stroužky česneku, hrnek nastrouhaného čedaru,
sladká mletá paprika, sušený rozmarýn, sušený tymián,
čerstvá bazalka, olivový olej, sůl, pepř
Bulgur připravte dle návodu. Portobello očistěte, zbavte
nožiček a lupenů pod hlavičkou a dejte na plech vyložený
pečicím papírem. Nožičky nakrájejte nadrobno a přidej-
te k nim najemno nakrájenou papriku, cibulku a rajčata
a najemno nasekaný česnek. Zeleninu smíchejte s bulgurem,
dochuťte solí a pepřem. Přidejte koření a vše promíchej-
te. Houby potřete olivovým olejem a naplňte bulgurovou
směsí. Vršek posypte sýrem a pečte v troubě vyhřáté na Bulgurové
200 °C zhruba 20 minut, nebo dokud bulgur nezezlátne Portobello
a houby nebudou dostatečně propečené.
31
MAGAZÍN 4/2021