Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26

Houbový
                                                                                                quiche

























































         Houbový quiche

         Na těsto: 250 g hladké mouky, 130 g másla, 120 ml vody, sůl
         Na náplň: 250 g čerstvých hub, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 6 vajec, 60 ml plnotučného mléka, 60 ml 12% smetany,
         220 g tvrdého sýru, lžíce hořčice, čerstvý tymián, pepř, sůl

         Mouku, změklé máslo, sůl a vodu smíchejte a vypracujte hladké těsto. To nechte alespoň hodinu odležet v lednici. Poté těsto namačkejte do
         vymazané koláčové formy, okraje nechte vyšší. Vložte do trouby a pečte na 200 °C zhruba deset minut, poté vyjměte a nechte vychladnout.
         Houby nakrájejte na plátky a vložte na pánev s rozpáleným olejem, část z nich si nechte stranou na ozdobu. Na pánvi houby restujte, dokud
         nezměknou. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a restujte dalších zhruba pět minut.
         V míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko, smetanu, hořčici, nasekaný tymián, sůl a pepř a vše promíchejte. Do směsi vmíchejte orestované hou-
         by a nastrouhaný sýr. Hmotu nalijte na připravené těsto a navrch dejte pár plátků hub. Quiche pečte na 180 °C asi půl hodiny.




       26     MAGAZÍN 4/2021
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31