Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29
Vepřová panenka
s liškovou omáčkou
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
1 váleček vepřové panenky, 150 g čerstvých lišek, 1 cibule, 200 ml smetany, 100 ml bílého vína, lžíce másla, olivový olej, sůl, pepř
Vepřovou panenku nakrájejte na menší špalíčky a potřete je olivovým olejem. Na rozpálené pánvi pak maso ze všech stran dvě až tři minutky
opečte. Špalíčky z pánve vyjměte, opepřete čerstvě namletým pepřem, osolte a odložte na teplé místo (zabalte je do alobalu nebo vložte do
mírně vyhřáté trouby). Cibuli nakrájejte na drobné kousky. V pánvi rozehřejte lžíci másla a cibuli na něm nechte zpěnit, poté přidejte čerstvé
lišky. Houby pár minut restujte, pak přilijte víno. Povařte, dokud se víno nezredukuje. Přilijte smetanu a další tři minutky povařte. Vepřovou
panenku polijte omáčkou z lišek a podávejte například se šťouchanými bramborami.
29
MAGAZÍN 4/2021