Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29

Vepřová panenka
                                                                        s liškovou omáčkou
















































           Vepřová panenka s liškovou omáčkou

           1 váleček vepřové panenky, 150 g čerstvých lišek, 1 cibule, 200 ml smetany, 100 ml bílého vína, lžíce másla, olivový olej, sůl, pepř

           Vepřovou panenku nakrájejte na menší špalíčky a potřete je olivovým olejem. Na rozpálené pánvi pak maso ze všech stran dvě až tři minutky
           opečte. Špalíčky z pánve vyjměte, opepřete čerstvě namletým pepřem, osolte a odložte na teplé místo (zabalte je do alobalu nebo vložte do
           mírně vyhřáté trouby). Cibuli nakrájejte na drobné kousky. V pánvi rozehřejte lžíci másla a cibuli na něm nechte zpěnit, poté přidejte čerstvé
           lišky. Houby pár minut restujte, pak přilijte víno. Povařte, dokud se víno nezredukuje. Přilijte smetanu a další tři minutky povařte. Vepřovou
           panenku polijte omáčkou z lišek a podávejte například se šťouchanými bramborami.

                                                                                                                29
                                                                                                 MAGAZÍN 4/2021
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34