Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22

Vegetariánské menu







                       Na těsto:
                350 g kvalitní hladké mouky
                 0,5 l plnotučného mléka
                        1 vejce
                      25 g droždí
                         sůl
                 čerstvé bylinky dle chuti
               (pažitka, rozmarýn, tymián)

                     Na smaženici:
                    600 g směsi hub
            (lišky, hlíva ústřičná, pravé hříbky…)
                      200 g cibule
             160 g zrajícího sýru s modrou plísní
                (niva, gorgonzola, rokfór…)
                        8 vajec
                      100 g másla
                1 dcl 31% smetany na polití
              sůl a čerstvý mletý pepř dle chuti

                 zdobíme baby špenátem,
                 polníčkem nebo rukolou





































                                                                                                     PŘIPRAVIL:
                                                                                                Dalibor NAVRÁTIL
                                      Slané lívance (bliny)




                                  s houbovou smaženicí








       22     MAGAZÍN 4/2021
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27