Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18

Vegetariánské menu





          Nepečený




          dýňový cheesecake






                                                                                        200 g máslových sušenek
                                                                                        160 g rozpuštěného másla
                                                                                           450 g mascarpone
                                                                                   300 g sladkého kondenzovaného mléka
                                                                                          320 g dýňového pyré
                                                                                          160 ml 31% smetany
                                                                                          10 g želatiny v prášku
                                                                                              50 ml vody
                                                                                             lžička skořice
                                                                                       ¼ lžičky muškátového oříšku
                                                                                        ½ lžičky mletého zázvoru
                                                                                        ¼ lžičky mletého hřebíčku
                                                                                     1 lžička vanilkového extraktu nebo
                                                                                            vanilkový lusk





































                                                        Máslové sušenky rozmixujte (1, 2), nalijte do nich rozpuštěné máslo (3) a ještě
                                                     jednou promixujte. Vzniklou směs namačkejte na dno dortové formy a dejte do
                                                 ledničky vychladnout (4, 5). Želatinu vložte na 15 minut do studené vody. Upečenou dýni
                                            vložte do mixéru a vytvořte pyré (6, 7). Do větší mísy dejte mascarpone a kondenzované mléko
                                      a prošlehejte je (8). Přidejte dýňové pyré, skořici, muškátový oříšek, mletý zázvor, hřebíček, vanilkový
                               extrakt nebo semínka z vanilkového lusku, přilijte smetanu a opět promíchejte (9, 10, 11, 12).
                       Namočenou želatinu v kastrůlku prohřejte (13). Pokud jste použili cukrářskou želatinu v prášku, můžete ji nechat projít va-
                       rem. Trochu připravené dýňové hmoty přidejte do rozpuštěné želatiny, aby zchladla, a promíchejte (14). Směs pak nalijte zpět
                       do hmoty a vše prošlehejte (15). Nakonec přidejte na kostičky nakrájenou pečenou dýni, hmotu nalijte na připravený korpus
                       a uhlaďte (16, 17, 18). Cheesecake nechte ztuhnout v lednici minimálně dvě hodiny, nejlépe však přes noc (19, 20).





       18     MAGAZÍN 4/2021
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23