Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8.
9. 10. 11. 12.
13. 14. 15. 16.
Plněné žampiony
4 ks velkých žampionů Velkým žampionům odlomte nožičky a nakrájejte je (2). Na pánvi rozehřejte máslo (3),
200 g mozzarelly namočte do něj kloboučky žampionů (4), hlavičky zevnitř osolte a vyskládejte na pečicí
110 g směsi hub (hlíva ústřičná, shitake, lišky, papír (5). Šalotku a česnek oloupejte, nadrobno nasekejte a dejte na pánev restovat (6). Poté
hnědé žampiony) přidejte nakrájené nožičky žampionů a nechte doměkka osmahnout. Pak vložte do pánve
100 g pečené máslové dýně na kousky nakrájenou dýni (7, 8), směs pokrájených hub a nechte restovat asi pět minut
1 šalotka (9). Zatím si na větší kousky nakrájejte polovinu mozzarelly, petrželku, rozmarýn a šalvěj
2 stroužky česneku nasekejte najemno. Směs na pánvi osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem, přidejte moz-
30 g másla zarellu, opět nechte restovat pět minut a až nakonec přisypte bylinky. Opatrně zamíchejte,
2 lžíce čerstvé petrželky abyste suroviny propojili. Směsí naplňte připravené žampiony (10), nakrájejte zbytek moz-
šalvěj a rozmarýn zarelly a kousky dýně, které položte navrch (11, 12), a pečte v troubě předehřáté na 190 °C
1 lžíce piniových oříšků 12–15 minut dozlatova. Plněný žampion podávejte na salátovém podkladu (13, 14), ozdo-
sůl a pepř bený lístkem šalvěje a posypaný trochou piniových oříšků (15, 16).
15
MAGAZÍN 4/2021