Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8.
9. 10. 11. 12.
Šalotku nakrájejte najemno (1) a v hrnci ji zpěňte na rozpáleném
olivovém oleji (2). Přidejte žluté kari a pět minut restujte. Do hrnce
poté přidejte na větší kostky nakrájenou dýni a restujte dalších pět
minut (3, 4). Vše zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit do
změknutí dýně. Jakmile je dýně měkká, přilijte do polévky kokosové
mléko, osolte a opepřete (5, 6). Polévku pak dohladka rozmixujte
(7, 8, 9) a podle potřeby případně dochuťte solí a pepřem. Na pánvi
orestujte dýňová semínka (10, 11) a nechte je okapat na papírovém
ubrousku (12). Polévku podávejte lehce pokapanou dýňovým olejem
a posypanou dýňovými semínky.
Dýňová polévka
s kokosovým mlékem
½ dýně Hokkaidó
(pokud je dýně menší, tak celá)
400 ml kokosového mléka
1 l zeleninového vývaru
4 ks šalotky, 50 g dýňových semínek
60 g žlutého kari, mletý zázvor
mletý kardamom, 2 lžíce olivového oleje
dýňový olej
11
MAGAZÍN 4/2021 11
MAGAZÍN 4/2021