Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10
Vegetariánské menu
Marinované houby
s pečenou dýní, toastem
a zakysanou smetanou
12 plátků toastového chleba
200 g syrových hub
200 g pečené dýně
200 g zakysané smetany
30 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
čerstvá pažitka
máslo na opečení toastů
sůl a pepř
Syrové houby nakrájejte na menší kostky, v misce
je promíchejte s olivovým olejem a citronovou
šťávou, osolte a opepřete. Takto nechte houby
marinovat alespoň pět minut, občas je opatrně
promíchejte. Mezitím toastové chleby vykrojte
tvořítkem dokulata, rozpalte pánev, kterou těsně
před vložením toastu potřete máslem, a toasty
opečte.
Upečenou dýni nakrájejte na stejně velké kousky
jako houby a promíchejte ji s marinovanými
houbami, poté přidejte nakrájenou pažitku. Část
pažitky si nechte stranou na ozdobu. Zakysanou
smetanu ochuťte solí a pepřem a opečené toasty
jí potřete, namazanou stranu toastu pak obalte
v nakrájené pažitce.
Na každý namazaný a v pažitce obalený toast dej-
te směs marinovaných hub a dýně.
Takto připravené toasty navrstvěte na sebe a vy-
tvořte třípatrovou věžičku.
10 MAGAZÍN 4/2021