Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8.
9. 10. 11. 12.
13. 14. 15.
Houbové krokety
Sušené hříbky namočte na 30 minut do teplé vody (1). Mezitím oloupejte brambory a uvařte je doměkka. *Rada šéfkuchaře:
Brambory lze také uvařit ve slupce a až poté oloupat. Pokud zvolíte tento postup, není pak následně třeba Vodu, ve které
použít tolik mouky, protože při vaření ve slupce škrob zůstane uvnitř brambor. Po uvaření nechte brambory jste namáčeli
vychladnout. Žampiony neloupejte, pouze nasucho očistěte jemným štětcem nebo papírovým ubrouskem sušené houby,
(2) a nadrobno je nakrájejte. Cibuli, česnek a petrželku také najemno nasekejte. Sušené houby sceďte a na- nemusíte vylévat.
krájejte (3, 4).* V hluboké pánvi rozpalte olej a vložte do ní cibuli, česnek a všechny houby (5). Směs restujte, Lze ji použít
dokud se neodpaří tekutina, a poté k ní přidejte rozmačkané uvařené brambory, mouku, vejce, petrželku například do
(6, 7, 8, 9, 10), osolte a vše vymíchejte v těsto (11). To rozdělte na 20 dílků (12), z nich vyválejte malé šišky, bramboračky nebo
které obalte v ovesných vločkách (13, 14). Šišky pak smažte v rozpáleném oleji zhruba 4–5 minut, průběžně houbového guláše.
je obracejte (15). Houbové krokety podávejte s bylinkovým dipem. Pro jeho přípravu do zakysané smetany
vmíchejte nakrájenou pažitku, osolte a opepřete.
13
MAGAZÍN 4/2021