Page 40 - Magazín JIP Potraviny
P. 40

Bublanina se švestkami


                                         300 g švestek, 350 g polohrubé mouky, 180 g krupicového cukru, 100 ml oleje, 240 ml mléka,
                                         2 vejce, balíček vanilkového cukru, balíček prášku do pečiva, máslo na vymazání

                                         Mouku, prášek do pečiva, oba druhy cukru, olej, mléko a vejce vymíchejte v hladké těsto. Kulatou
                                         formu nebo plech vymažte máslem a těsto do něj nalijte. Na těsto vyskládejte vypeckované, na
                                         měsíčky nakrájené švestky. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba půl hodiny,
                                         dokud bublanina na povrchu nezezlátne.








































             Bublanina
             se švestkami





























       40     MAGAZÍN 4/2021
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45