Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

Přílohy






          ke grilování





                                                                 Pečené brambory

                                                                 1 kg brambor
                                                                 olej na pekáč
                                                                 sůl

                                                                 Brambory očistěte kartáčkem, případné skvrny na slupce od-
                                                                 straňte špičkou nože. Na pekáč nalijte olej, aby pokryl celou jeho
                                                                 plochu. Brambory překrojte napůl, řeznou stranu namočte do oleje
                                                                 a vyskládejte je do pekáče namočenou stranou nahoru. Brambory
                                                                 osolte a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C na 40 minut, dokud
                                                                 nezezlátnou.




                                                                 Cukety na grilu

                                                                 3 lžíce citronové šťávy
                                                                 2 lžíce bylinek
                                                                 3 cukety
                                                                 2 stroužky česneku
                                                                 olivový olej
                                                                 pepř a sůl
                                                                 Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Bylinky (petrželku, ba-
                                                                 zalku) jemně nasekejte. Olej ochuťte citronovou šťávou, čerstvě
                                                                 namletým pepřem, vmíchejte nasekané bylinky a plátky česne-
                                                                 ku. Cukety omyjte, zbavte stopek a podélně nakrájejte na plátky
                                                                 asi půl centimetru silné. Vložte je do ochuceného oleje a nechte
                                                                 hodinu odležet. Poté nechte cukety okapat, nakrojte na nich jem-
                                                                 nou mřížku a grilujte z obou stran, dokud nezvláční a nezhněd-
                                                                 nou. Grilované cukety ozdobte plátky česneku z marinády, osolte
                                                                 a podávejte ke steakům.

       30     MAGAZÍN 3/2021
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35