Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33

Grilované ovoce


                                                                        Ananas se zmrzlinou

                                                                        Ugrilujte několik koleček ananasu (čerstvého nebo z kom-
                                                                        potu). Přeneste je na talíř a nechte několik minut vychlad-
                                                                        nout. Poté ozdobte prostředek každého kolečka kopečkem
                                                                        vanilkové zmrzliny. Dochuťte karamelem, nastrouhaným
                                                                        kokosem a podávejte.
                                                                        Čerstvý ananas
                                                                        Ananas oloupejte, dužinu nakrájejte na silnější plátky
                                                                        a tuhý střed vypíchněte speciálním kráječem, kulatým vy-
                                                                        krajovátkem nebo odstraňte ostrým nožem. Ananas pak
                                                                        grilujte pozvolna.
                                                                        Banány
                                                                        Podélně rozpulte i se slupkou a řezem dejte na gril. Banány
                                                                        grilujte přímo při středním žáru jednu až dvě minuty. Poté
                                                                        je obraťte a dopékejte, dokud slupka neztmavne.
                                                                        Broskve a meruňky
                                                                        Broskve nebo meruňky rozpulte, odstraňte pecku a vypec-
                                                                        kované půlky grilujte řezem dolů při středním žáru. Nej-
                                                                        lepší je nejprve opéct zprudka stranou, ze které jste vyndali
                                                                        pecku, pak otočit a pozvolna grilovat.
                                                                        Hrušky a jablka
                                                                        Hrušky a jablka můžete oloupat, ale není to nutné. Rozpulte
                                                                        je nebo rozčtvrťte, odstraňte jádřinec. Poté grilujte na
                                                                        mírném ohni. Také je lze grilovat celá ve slupce při střed-
                                                                        ním žáru na nepřímém ohni.
































        Grilovaná rajčátka

        cherry rajčátka
        olivový olej
        bylinky
        sůl a pepř
        Rajčata napíchněte na špejli a položte na
        gril. Smíchejte pár lžiček olivového ole-
        je s bylinkami, solí a pepřem a postupně
        potírejte rajčata při grilování.
        Jakmile začnou pukat, sundejte je z grilu
        a servírujte.
                                                                                                                33
                                                                                              MAGAZÍN 3/2021
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38