Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Grilované ovoce
Ananas se zmrzlinou
Ugrilujte několik koleček ananasu (čerstvého nebo z kom-
potu). Přeneste je na talíř a nechte několik minut vychlad-
nout. Poté ozdobte prostředek každého kolečka kopečkem
vanilkové zmrzliny. Dochuťte karamelem, nastrouhaným
kokosem a podávejte.
Čerstvý ananas
Ananas oloupejte, dužinu nakrájejte na silnější plátky
a tuhý střed vypíchněte speciálním kráječem, kulatým vy-
krajovátkem nebo odstraňte ostrým nožem. Ananas pak
grilujte pozvolna.
Banány
Podélně rozpulte i se slupkou a řezem dejte na gril. Banány
grilujte přímo při středním žáru jednu až dvě minuty. Poté
je obraťte a dopékejte, dokud slupka neztmavne.
Broskve a meruňky
Broskve nebo meruňky rozpulte, odstraňte pecku a vypec-
kované půlky grilujte řezem dolů při středním žáru. Nej-
lepší je nejprve opéct zprudka stranou, ze které jste vyndali
pecku, pak otočit a pozvolna grilovat.
Hrušky a jablka
Hrušky a jablka můžete oloupat, ale není to nutné. Rozpulte
je nebo rozčtvrťte, odstraňte jádřinec. Poté grilujte na
mírném ohni. Také je lze grilovat celá ve slupce při střed-
ním žáru na nepřímém ohni.
Grilovaná rajčátka
cherry rajčátka
olivový olej
bylinky
sůl a pepř
Rajčata napíchněte na špejli a položte na
gril. Smíchejte pár lžiček olivového ole-
je s bylinkami, solí a pepřem a postupně
potírejte rajčata při grilování.
Jakmile začnou pukat, sundejte je z grilu
a servírujte.
33
MAGAZÍN 3/2021