Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28

Striploin
















                                        nízký

                                        roštěnec





                                                                 Striploin (nízký roštěnec)


                                                                 Tato část hovězího masa je libovější s charakteristickým tuko-
                                                                 vým krytím na vrchní části. Tuk každému masu dodává chuť,
                                                                 proto ho před grilováním rozhodně neodřezávejte. Ořezání
                                                                 tuku případně nechte až po opečení. Steak z nízkého roštěnce
                                                                 musí mít alespoň 300 g (3–5 cm), takže zapomeňte na tenký
                                                                 plátek a nakrájejte maso na pořádné steaky. Ty pak umístěte
                                                                 nejprve tukovou částí na rošt. Takto nechte maso na grilu 2–3
                                                                 minuty asi na 200 °C. Pak můžete teplotu stáhnout zhruba na
                                                                 180 °C a opékejte z každé strany tolik minut, kolik centimetrů
                                                                 steak má. Po dopečení maso sundejte z grilu, nechte 3–4 minu-
                                                                 ty odpočinout a nakrájejte na plátky.



























                      VIDEONÁVOD




       28     MAGAZÍN 3/2021
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33