Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
1. 2. 3.
Flank steak
Picanha
4. 5. 6.
7. 8. 9. 10.
Flank steak
Flank nebo také pupek je nízký sval, který má dlouhé
vlákno, je to šťavnaté maso plné chuti. Před grilováním
jej nechte nabrat pokojovou teplotu (1).
Flank se před grilováním nekrájí a peče se vcelku. Pro-
to jej položte celý na gril (2) rozpálený na 200 °C a gri-
lujte z obou stran asi tři minuty (3, 4, 5, 6). Flank by se
na rozdíl například od svíčkové neměl podávat krvavý.
Po dopečení jej nechte několik minut odpočinout.
Teprve pak můžete maso zešikma nakrájet na plátky
(7). Vzhledem ke specifické struktuře masa je možné
flank krájet jak po vláknech, tak i přes vlákna (8, 9),
ani v jednom případě neuděláte chybu. Po nakrájení
maso polijte přepuštěným máslem (10), které jeho chuť
Flank steak ještě povýší.
Zakoupíte
Vyzkoušejte
na vybraných
olivový olej extra prodejnách
virgin Pietro Coricelli Cash&Carry.
s příchutí citrón nebo
bazalka.
23
MAGAZÍN 3/2021