Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

1.                                    2.                                         3.


                                Flank steak
                  Picanha








         4.                                    5.                                         6.














         7.                         8.                         9.                        10.




                                                                           Flank steak
                                                                           Flank nebo také pupek je nízký sval, který má dlouhé
                                                                           vlákno, je to šťavnaté maso plné chuti. Před grilováním
                                                                           jej nechte nabrat pokojovou teplotu (1).
                                                                           Flank se před grilováním nekrájí a peče se vcelku. Pro-
                                                                           to jej položte celý na gril (2) rozpálený na 200 °C a gri-
                                                                           lujte z obou stran asi tři minuty (3, 4, 5, 6). Flank by se
                                                                           na rozdíl například od svíčkové neměl podávat krvavý.
                                                                           Po dopečení jej nechte několik minut odpočinout.
                                                                           Teprve pak můžete maso zešikma nakrájet na plátky
                                                                           (7). Vzhledem ke specifické struktuře masa je možné
                                                                           flank krájet jak po vláknech, tak i přes vlákna (8, 9),
                                                                           ani v jednom případě neuděláte chybu. Po nakrájení
                                                                           maso polijte přepuštěným máslem (10), které jeho chuť
        Flank steak                                                        ještě povýší.





                                                                                                     Zakoupíte
                                           Vyzkoušejte
                                                                                                   na vybraných
                                          olivový olej extra                                         prodejnách
                                        virgin Pietro Coricelli                                     Cash&Carry.
                                        s příchutí citrón nebo
                                              bazalka.









                                                                                                                23
                                                                                              MAGAZÍN 3/2021
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28