Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22
Picanha
květová špička
1. 2. 3.
Picanha
Picanha [pikaňa] je květová špička s tukovým krytím na povr-
chu. Protože právě tuk masu přináší chuť, nejlepší je péct
picanhu na grilu vcelku.
Maso nechte po vyndání z obalu odpočinout (1) a poté jej
4. 5. opečte nejprve tukovou částí dolů (2), pak maso otočte, aby
byla bílkovina na roštu a tukové krytí nahoře, díky tomu se
bude tuk uvolňovat, prostoupí celým kusem, a maso se tak
stane lahodnějším. Protože se jedná o větší kus, picanhu
pečte na 180–190 °C na každé straně tolik minut, kolik cen-
timetrů má na výšku (3). Po ogrilování maso odložte, aby si
odpočinulo, a až poté krájejte (4, 5). Plátky picanhy budou
díky zapečenému tukovému obalu úžasně šťavnaté a křehké
(6, 7). Solí a pepřem, případně přepuštěným máslem do-
chucujte až úplně na závěr.
6. 7.
22 MAGAZÍN 3/2021