Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22

Picanha


       květová špička


















        1.                                2.                                3.






                                                                     Picanha

                                                                     Picanha [pikaňa] je květová špička s tukovým krytím na povr-
                                                                     chu. Protože právě tuk masu přináší chuť, nejlepší je péct
                                                                     picanhu na grilu vcelku.
                                                                     Maso nechte po vyndání z obalu odpočinout (1) a poté jej
        4.                           5.                              opečte nejprve tukovou částí dolů (2), pak maso otočte, aby
                                                                     byla bílkovina na roštu a tukové krytí nahoře, díky tomu se
                                                                     bude tuk uvolňovat, prostoupí celým kusem, a maso se tak
                                                                     stane lahodnějším. Protože se jedná o větší kus, picanhu
                                                                     pečte na 180–190 °C na každé straně tolik minut, kolik cen-
                                                                     timetrů má na výšku (3). Po ogrilování maso odložte, aby si
                                                                     odpočinulo, a až poté krájejte (4, 5). Plátky picanhy budou
                                                                     díky zapečenému tukovému obalu úžasně šťavnaté a křehké
                                                                     (6, 7). Solí a pepřem, případně přepuštěným máslem do-
                                                                     chucujte až úplně na závěr.



        6.                           7.


       22     MAGAZÍN 3/2021
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27