Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20
hovězí
žebra
Hovězí žebra
Přestože jsou hovězí žebra stařená, nejsou určená pro přípravu
pouze na grilu. Žebra nejprve osolte a opepřete čerstvě namletým
pepřem a pak pomalu pečte v troubě rozehřáté na 130 °C zhruba
tři hodiny. Poté je můžete marinovat například pepřovou, bylin-
kovou nebo medovou marinádou. Gril rozehřejte na 160–170 °C
a marinovaná žebra na něm nechte z každé strany asi tři minuty
prohřát a provonět. Fajnšmekři mohou maso na grilu polít i do-
brým alkoholem.
Žebra po ogrilování nechte chvíli odpočinout a následně napor-
cujte. Jde o velmi tučné maso, proto uvidíte, že na zážitek z jeho
vynikající chuti vám bude stačit i menší porce.
20 MAGAZÍN 3/2021