Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

Tri Tip


       maminha

















































        1.                                                   2.








                                                                         Tri Tip (maminha)

                                                                         Tri Tip neboli maminha [mamiňa] je enormně šťavnaté
                                                                         maso, které se skládá z několika druhů svalů, které
        3.                                 4.                            jsou prorostlé tukem (1). Stejně jako picanha a flank
                                                                         se i maminha griluje vcelku, lze ji však také naporco-
                                                                         vat na steaky. Po odpočinutí a přijmutí pokojové teploty
                                                                         položte maminhu na gril rozpálený na zhruba 200 °C
                                                                         a pečte nejprve tučnější stranou dolů (2) asi čtyři minu-
                                                                         ty, další čtyři minuty pak opékejte na druhé straně (3, 4).
                                                                         Po několika minutách po sundání z grilu maso nakrájej-
                                                                         te na plátky (5, 6) a dochuťte solí a pepřem.





        5.                                 6.


       24     MAGAZÍN 3/2021
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29