Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27

1.                         2.                         3.                         4.













         5.                         6.                         7.                         8.





                                                                               Ball Tip

                                                                               Ball Tip je libová část hovězí kýty a je jedním z nej-
                                                                               lepších steakových mas, díky své menší tučnos-
                                                                               ti také velmi oblíbené. Má svůj typický tvar (1)
                                                                               a  uprostřed  tukovou  část,  kterou  je  nutné  vy-
         9.                                   10.                              říznout (2, 3, 4). Po odstranění této části bude
                                                                               maso svým tvarem připomínat srdce s dlou-
                                                                               hou blánou uprostřed. Podél této blány maso
                                                                               rozřízněte napůl (5) a půlku pak nasteakujte (6,
                                                                               7, 8). Ball Tip se však dá připravovat i vcelku.
                                                                               Na grilu rozpáleném na 200 °C pak pečte podle
                                                                               výšky steaků (9, 10) nebo podle toho, jaký stupeň
                                                                               propečení  máte rádi. Před podáváním  několik
                                                                               minut vyčkejte, poté nakrájejte (11, 12) a kousky
                                                                               masa zakápněte přepuštěným máslem.

        11.                        12.


































                                                                                                                27
                                                                                              MAGAZÍN 3/2021
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32