Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8.
Ball Tip
Ball Tip je libová část hovězí kýty a je jedním z nej-
lepších steakových mas, díky své menší tučnos-
ti také velmi oblíbené. Má svůj typický tvar (1)
a uprostřed tukovou část, kterou je nutné vy-
9. 10. říznout (2, 3, 4). Po odstranění této části bude
maso svým tvarem připomínat srdce s dlou-
hou blánou uprostřed. Podél této blány maso
rozřízněte napůl (5) a půlku pak nasteakujte (6,
7, 8). Ball Tip se však dá připravovat i vcelku.
Na grilu rozpáleném na 200 °C pak pečte podle
výšky steaků (9, 10) nebo podle toho, jaký stupeň
propečení máte rádi. Před podáváním několik
minut vyčkejte, poté nakrájejte (11, 12) a kousky
masa zakápněte přepuštěným máslem.
11. 12.
27
MAGAZÍN 3/2021