Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25

x









         1.                                                    2.                         3.













         4.                         5.                         6.                         7.


                                                               Rib Eye (vysoký roštěnec)

                                                               Vysoký roštěnec, tedy maso z hřbetní části, poznáte podle charakteris-
                                                               tického tukového oka uprostřed (podle toho také název Rib Eye)
                                                               (1, 2). Steak z tohoto masa je měkký a šťavnatý s vynikající chutí, kterou
                                                               zajišťuje právě dostatek tuku. Maso naporcujte na steaky o hmotnosti
                                                               alespoň 300–350 g (2), rozhodně ne na tenké plátky (3). V této fázi
                                                               je nesolte, nepepřete ani jinak neochucujte a rovnou položte na gril
                                                               rozpálený na teplotu kolem 200 °C (4). Steaky grilujte podle jejich výšky
                                                               nejprve z jedné strany, pak po stejnou dobu ze strany druhé. Rib Eye
                                                               steak je dobrý propečený na zdravé medium, proto se nic nestane, když
                                                               ho na grilu necháte o malou chvilku déle (5, 6). Poté steak sundejte z gri-
                                                               lu, nechte odpočinout a nakrájejte ostrým nožem. Až nakonec ochuťte
                                                               čerstvě namletou solí i pepřem a přelijte přepuštěným máslem (7).



                                                                                                Rib Eye

                                                                            vysoký roštěnec





























                                                                   VIDEONÁVOD




                                                                                                                25
                                                                                              MAGAZÍN 3/2021
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30