Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17

Grilovaná zelenina

                                                                   Ke steakům nesmí chybět příloha a s grilovanou
                                                                   zeleninou  nikdy neuděláte  chybu. Lilek,  cuketu,
                                                                   papriku, Portobello žampion, případně další zele-
                                                                   ninu dle chuti  nakrájejte  na silnější  plátky  nebo
                                                                   větší kousky (1) a zakápněte olivovým olejem (2).
                                                                   Zeleninu vložte na rozpálený gril (3) a grilujte po-
                                                                   dle velikosti nakrájených kusů – tenčí kousky dvě
                                                                   minuty z každé strany, silnější kusy čtyři minuty
                                                                   z obou stran, žampiony pět minut z jedné a dvě
                                                                   minuty z druhé strany (4, 5). Kromě síly řezu berte
                                                                   v potaz také prudkost ohně. Až po tepelné úpravě
                                                                   osolte podle chuti a podávat můžete ozdobené čer-
                                                                   stvými bylinkami (6).







                                                                                                                17
                                                                                              MAGAZÍN 3/2021
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22