Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
Grilovaná zelenina
Ke steakům nesmí chybět příloha a s grilovanou
zeleninou nikdy neuděláte chybu. Lilek, cuketu,
papriku, Portobello žampion, případně další zele-
ninu dle chuti nakrájejte na silnější plátky nebo
větší kousky (1) a zakápněte olivovým olejem (2).
Zeleninu vložte na rozpálený gril (3) a grilujte po-
dle velikosti nakrájených kusů – tenčí kousky dvě
minuty z každé strany, silnější kusy čtyři minuty
z obou stran, žampiony pět minut z jedné a dvě
minuty z druhé strany (4, 5). Kromě síly řezu berte
v potaz také prudkost ohně. Až po tepelné úpravě
osolte podle chuti a podávat můžete ozdobené čer-
stvými bylinkami (6).
17
MAGAZÍN 3/2021