Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30
Těstoviny mafaldine
se sýrem burrata
s burratou
500 g těstovin mafaldine, 300 g čerstvého sýru burrata,
150 g šunky prosciutto, 150 g hrášku, 2 stroužky česneku,
2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, čerstvá bazalka,
sůl a čerstvě namletý pepř
Těstoviny uvařte al dente (na skus), sceďte a odložte stranou. V hrnci roze-
hřejte olivový olej a máslo a přidejte najemno nasekaný česnek. Lehce ores-
tujte a přidejte hrášek, který nechte jen prohřát a hrnec sundejte z plotny.
Těstoviny nandejte na talí�ř, přelijte orestovaným česnekem s hráškem, navrch
dejte natrhanou burratu a plátky prosciutta, vše osolte a opepřete, ozdobte
lí�stky čerstvé bazalky.
30