Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33

salátové

























                                                                        Kuřecí salátové wrapy

                                                                        4 kuřecí prsa, 8 listů hlávkového salátu, mrkev,
                                                                        paprika, zelená část jarní cibulky,
                                                                        2 stroužky česneku, 2 lžíce řepkového oleje,
                                                                        2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce rýžového octu,
                                                                        2 lžíce sójové omáčky, ½ lžičky chilli omáčky,
                                                                        lžička nastrouhaného zázvoru, sůl, olivový olej

                                                                        Oleje, rýžový ocet, sójovou a chilli omáčku, zázvor a sůl
                                                                        promí�chejte metličkou. Cást vytvořené omáčky si dejte
                                                                                           �
                                                                        stranou, do zbytku naložte kuřecí� prsa a nechte alespoň
                                                                        hodinu marinovat v lednici. Po vyjmutí� z lednice rozhřej-
                                                                        te  na  pánvi  olivový  olej  a  kuřecí�  prsa  opečte  z  obou
                                                                        stran. Opečená kuřecí� prsa nakrájejte na tenké plátky
                                                                        nebo  menší�  kousky,  které  naskládejte  do  salátových
                                                                        listů. Papriku a mrkev nakrájejte na tenké nudličky, ze-
                                                                        lenou část jarní� cibulky nasekejte nadrobno a ozdobte
                                                                        jimi salátové wrapy. Podávejte s připravenou omáčkou.



                                                                        Těstoviny s bazalkovým pestem

                                                                        300 g těstovin dle chuti, 100 g čerstvé bazalky,
                                               bazalkové                60 g kešu oříšků, 2 stroužky česneku,
                                                                        80 ml olivového oleje,
                                                                        50 g nastrouhaného parmezánu,
                                                                        lžička citronové šťávy, čerstvě mletý pepř, sůl

                                                                        Lí�stky bazalky, kešu, stroužky česneku, olej, parmezán,
                                                                        citronovou šťávu, pepř a sůl vložte do mixéru a vše roz-
                                                                        mixujte dohladka. Těstoviny uvařte, sceďte a promí�chej-
                                                                        te s připraveným pestem. Jí�dlo můžete ozdobit pár čer-
                                                                        stvými lí�stky bazalky.
                                                                                                                33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36