Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
salátové
Kuřecí salátové wrapy
4 kuřecí prsa, 8 listů hlávkového salátu, mrkev,
paprika, zelená část jarní cibulky,
2 stroužky česneku, 2 lžíce řepkového oleje,
2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce rýžového octu,
2 lžíce sójové omáčky, ½ lžičky chilli omáčky,
lžička nastrouhaného zázvoru, sůl, olivový olej
Oleje, rýžový ocet, sójovou a chilli omáčku, zázvor a sůl
promí�chejte metličkou. Cást vytvořené omáčky si dejte
�
stranou, do zbytku naložte kuřecí� prsa a nechte alespoň
hodinu marinovat v lednici. Po vyjmutí� z lednice rozhřej-
te na pánvi olivový olej a kuřecí� prsa opečte z obou
stran. Opečená kuřecí� prsa nakrájejte na tenké plátky
nebo menší� kousky, které naskládejte do salátových
listů. Papriku a mrkev nakrájejte na tenké nudličky, ze-
lenou část jarní� cibulky nasekejte nadrobno a ozdobte
jimi salátové wrapy. Podávejte s připravenou omáčkou.
Těstoviny s bazalkovým pestem
300 g těstovin dle chuti, 100 g čerstvé bazalky,
bazalkové 60 g kešu oříšků, 2 stroužky česneku,
80 ml olivového oleje,
50 g nastrouhaného parmezánu,
lžička citronové šťávy, čerstvě mletý pepř, sůl
Lí�stky bazalky, kešu, stroužky česneku, olej, parmezán,
citronovou šťávu, pepř a sůl vložte do mixéru a vše roz-
mixujte dohladka. Těstoviny uvařte, sceďte a promí�chej-
te s připraveným pestem. Jí�dlo můžete ozdobit pár čer-
stvými lí�stky bazalky.
33