Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26
Buddha bowl
s cizrnou
a avokádem
s avokádem
plechovka cizrny v nálevu, 1 avokádo, 80 g baby špenátu, 2 mrkve, 1 okurka, 1 ředkev, bílá
a černá sezamová semínka, kokosový olej, curry
Na dresink: 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce balzamikového octa, lžička dijonské hořčice, malý
stroužek česneku, mořská vločková sůl, čerstvě namletý pepř
Avokádo, okurku, mrkve a ředkev nakrájejte na tenké plátky. Cizrnu lehce orestujte na pánvi
na kokosovém oleji a ochuťte špetkou curry, osolte a opepřete. Všechny ingredience pak na-
skládejte úhledně do misky. Dle fantazie a chuti můžete přidat další� suroviny, které máte rádi.
Olej, balzamikový ocet, hořčici, česnek, sůl a pepř smí�chejte a rozmixujte do hladkého dresinku,
kterým pokapejte misku se zeleninou. Vše pak ozdobte sezamovými semí�nky.
26