Page 21 - Magazín JIP Potraviny
P. 21
Naši zákazníci
domácí sirupy, čaje,
pečené čaje...
levandulový
pokoj
Nejde si nevšimnou také vaší nabídky čajů, limonád a dezertů… Kromě ubytování a dobrého jídla u vás mohou hosté využít i dalších
Sirupy, ze kterých připravujeme limonády, si děláme vlastní, ale také služeb. Co všechno nabízíte? A jak se to dá vůbec skloubit s péčí
spolupracujeme s jednou místní paní zde z Deštného. Naše kolegyně o rodinu?
vyrábějí čaje, pečený nebo šípkový, jedna z nich dělá i vlastní pytlíkové V rámci penzionu máme také wellness, posilovnu, saunu, masáže, ale
čaje a zároveň nám peče výborné dezerty. Kvalita a poctivost samozřej- nabízíme také adrenalinové zážitky, například lanový park nebo jízdu na
mě zabere více času – aby byl v nabídce skvělý dezert, musí se velmi čtyřkolkách, pořádáme i rodinné oslavy, na zahradě grilovačky, svatby.
brzy ráno začít připravovat. Ale podávat rozmražené polotovary? To mi No, co vám budu povídat, někdy je to pecka… Když jsme penzion roz-
přijde hrozné. Obecně se všechno snažíme dělat dobře a poctivě z kvalit- jížděli, dcera byla malá a těžce naše vytížení snášela. Ale toto období se
ních surovin. Podle mě ta ruční práce a čas nad tím strávený dělá jídlo již překlenulo a chodí nám pomáhat. Nicméně to vypadá, že její cesta
tím, čím je. zatím míří jinam než do gastronomie a pohostinství, takže uvidíme, kam
ji život zavede.
A jak je na první pohled vidět, poctivý a domácký přístup zde vládne
nejen v kuchyni, ale v celém penzionu. Jak se Kozí chlívek vyrovnal s pandemickým obdobím?
Je pravda, že velká část naší klientely jsou opakující se hosté. A to Pandemie nás poznamenala nejvíce asi opatřeními, která se neustále
samozřejmě těší i nás. Myslím, že hosté ocení osobní a přátelský pří- měnila. Něco jsme si v provozu nastavili a za chvíli bylo zase všechno
stup – když je po čase přivítají stejní lidé, pamatují si je, zeptají se, jak se jinak, všichni jsme z toho byli otrávení. Jinak když to šlo, měli jsme
mají... Dobrý personál je základ. Pak se rádi vracejí. výdejní okénko, když to nešlo, snažili jsme se najít si úplně jinou práci.
A nyní to naštěstí vypadá, že k nám hosté nepřestali jezdit a vrací se. Na
Není se čemu divit, když je tu čeká příjemné prostředí a mimo jiné druhou stranu pro nás byl covid vlastně trochu zpestřením, protože byl
třeba voňavé pokoje. čas vyrazit na běžky, chodit více do přírody, a tak nějak nám ukázal, jak
Obyčejné označení pokojů čísly se mi nelíbilo a přemýšlela jsem, jak to tady máme rádi.
pojmout jejich výzdobu, nakonec tak vznikly tematické pokoje – po-
mněnkový, levandulový, růžový, pampeliškový a další. Nečekala bych Můžete na závěr prozradit, zda máte nějaké další plány?
ale, jaká bude výzva sehnat výzdobu pro heřmánkový pokoj :-) Máme plány na rozšíření, bohužel jako téměř v každém odvětví je
problém s nedostatkem personálu. Pokud by však byl, mým dalším
cílem je kavárna s cukrárnou, manžel má další vizi, a to minipivovar.
majitelka Plány tedy máme a uvidíme, kdy a jak se nám podaří je uskutečnit.
Šárka Hejduková
TIP!
Pokud se vydáte do Kozího
chlívku, určitě nevynechte
domácí bramborové knedlíky
plněné uzeným masem,
podávané s kysaným zelím,
přelité cibulkou na sádle.
„Je to klasické jídlo, které zná
každý Čech, proto je to asi
jedno těch, které u nás mají
hosté nejraději,“ říká Šárka
Hejduková.
21